Program


e föld befogad avagy SZÁMODRA HELY
7

e föld befogad avagy SZÁMODRA HELY

Mohácsi István- Mohácsi János: E föld befogad, avagy nincsen számodra hely  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. április 16. szombat, 19:00

A második világháború kitörését követően drámaian megnőtt a KEOKH (Külföldieket Ellenőrző Országos Központi Hatóság) feladatköre. [...] terv készült, hogy a hontalan zsidókat az újonnan "felszabadult"* területekre telepítse ki. [...] Kozmát valósággal lázba hozta az ötlet, és haladéktalanul tájékoztatta róla Werth Henrik vezérkari főnököt, valamint Bartha Károly honvédelmi minisztert. A két németbarát katona osztotta Kozma lelkesedését. Werth előterjesztéssel fordult Horthyhoz, s a kormányzó, valamint Bárdossy azonnal egyetértett a tervvel. [...] A hontalanokat marhavagonokba zsúfolták, s ezekben szállították a szovjet határnál fekvő Kőrösmezőre. A kőrösmezői gyűjtőhelyről napi ezres csoportokban tették át őket a határon. 1941. augusztus 10-éig körülbelül 14.000 zsidót adtak át az SS-nek. [...] A németek nem készültek fel arra, hogy ilyen nagy tömegben özönlenek a magyarországi zsidók. Első reakciójuk az volt, hogy a deportálások leállítását kérték, mondván, "nem tudnak mit kezdeni ennyi zsidóval." [...] A magyaroknak persze eszük ágában nem volt visszafogadni őket. [...] Franz Jaeckeln tábornok [...] megnyugtatta a jelenlévőket, hogy 1941. szeptember 1-éig bezárólag "befejezi ezeknek a zsidóknak a likvidálását". A Magyarországról kitelepített zsidókat augusztus 27-28-án gyilkolták meg. [...] Nem lehet pontosan megállapítani, hogy a kemenyec-podolszki vérfürdőben mennyien lelték halálukat. Jaeckeln [...] 23.600-ra teszi a számukat, s a végleges megoldás programjában ez volt az első állomás, amikor az áldozatokat ötjegyű számmal lehetett csak kifejezni. Körülbelül 16-18.000 volt közöttük magyarországi zsidó, a többiek helybeliek.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még egy izgalmas mozzanat csatlakozik: a K. 467-es C-dúr zongoraversenyt nem modern instrumentumon, hanem fortepianón halljuk.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!