Program


Csajkovszkij: A diótörő
2

Csajkovszkij: A diótörő

A szentpétervári Cári Színházak Csajkovszkij-rajongó főigazgatója nevéhez fűződik A pikk dáma, a Jolánta és A varázslónő című Csajkovszkij-operák, valamint a Csipkerózsika című balett megrendelése és bemutatása.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 27. kedd, 18:00

A színházi vezető a nagy sikerű széria után olyan balettet kívánt színre vinni, amely pompában, kidolgozottságban minden addigit felülmúl. E. T. A. Hoffmann méltán népszerű karácsonyi meséjére esett a választás, a koreográfiát a nagy hírű Petipa készítette, jelentősen átalakítva az eredeti történetet. Zeneszerzőnek természetesen ismét Pjotr Iljics Csajkovszkijt kérték fel, akinek A diótörő lett utolsó balettje, egyben utolsó színpadi alkotása.
Az 1892. december 18-án bemutatott műben számos olyan tétel található, amely az orosz zeneszerző legszebb zenéi közé tartozik; méltán örvend óriási népszerűségnek, szerte a világon játsszák, főként a karácsonyi időszakban. Mára a Nemzeti Filharmonikusok évadjának is elengedhetetlen része lett a karácsonyi Diótörő, ahogyan az is hagyomány, hogy nem balett formájában kerül színre. A közönség 2015-ben is a Budapest Bábszínház lenyűgöző produkcióját élvezheti, amelynek ezúttal is különleges varázst ad, hogy élő zenével kelnek életre Cukorország és Stahlbaum tanácsos házának teremtményei. A találkozás a tanácsossal, Ferivel, Marikával, Diótörő herceggel, Drosselmeyerrel és Egérkirállyal ismét emlékezetes élményt ígér az egész családnak.

A Nemzeti Filharmonikusok és a Müpa közös produkciója.

Vezényel: Madaras Gergely

Közreműködők:

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Budapest Bábszínház
a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkórusa (karigazgató: ifj. Sapszon Ferenc)

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!