Program


Cimbali10 Pál István Szalonnával

Cimbali10 Pál István Szalonnával

Egy remek este az idén 10 éves Cimbalibanddel és barátaival.

Cimbali10 koncertsorozat
Idén 10 éves a Cimbaliband!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. március 5. szombat, 20:00

20:00 Szlama band

21:00 Cimbali10 koncert vendégek: Pál István Szalonna és Karacs Gyula

Hihetetlen, de mégis igaz! Idén kerek a szám a Cimbaliband születésnapi tortáján, hiszen 10 éve, hogy megalakult a banda!

Az ilyenkor szokásos számvetés sem maradhat el. Hogyan indult útjára a csapat, és mi volt a cél? A cimbalmot és a népzenét akarták trendivé, divatossá tenni az emberek körében. Unger Balázs, a zenekar vezetője, azokat a balkáni népeket vette alapul ehhez az elgondoláshoz, ahol a mai napig él a népi muzsika a hétköznapi életben, és a fiatalok is szívesen hallgatnak olyan zenét, amiben népi motívum vagy tradicionális hangszer szólal meg modern köntösben. A sikerekhez persze hozzájárult az is, hogy a világzene, mint műfaj egyre nagyobb teret nyert magának, és így még szélesebb rétegeket tud megszólítani a Cimbaliband népi alapokon nyugvó 21. századi muzsikája.

10 év kitartó munkájával sikerült-e elérni a célt? Válaszul a tények magukért beszélnek: elismerések és díjak sokasága (Fringe Festival Budapest Szakmai Fődíjasa, a Petőfi Rádió Év felfedezettje, a World Music Charts világzenei toplistán 8. helyezett), évi 120 felkérés országszerte, külföldi koncertkörutak!

A 10 évet végigkísérte szakmai támogatásával a Príma Primissima-díjas Fonó a zenekar kiadójaként, így egyértelmű volt, hogy a Cimbali10 című koncertsorozat legelső és egyik legfontosabb állomása a budai zeneház lesz. A fővárosi közönségnek pedig olyan neves vendégeket hívott erre az alkalomra, mint Pál István Szalonna és Karacs Gyula, akik mindketten a kiváló baráti és szakmai kapcsolaton túl sok szállal kapcsolódnak a zenekarhoz, és régi-új színekkel díszítik majd a koncert zenei világát. A Szlama Band pedig megalapozza a hangulatot a koncert előtt és után, hiszen nemcsak előzenekarként hallgathatja meg a közönség muzsikájukat, de a hajnalig tartó táncházban is ők húzzák a talpalávalót.

Ajánlatunk


musical két részben

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!