Program


Budapest Bár Klezmer koncertje
6

Budapest Bár Klezmer koncertje

A Zsidó Nyári Fesztivál és a győri Öt Templom Fesztivál után november 5-én, a Holdvilág Kamaraszínház meghívására, a színház 20. születésnapjára mutatja be a Budapest Bár különleges klezmer műsorát, helyszínükön az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban (Budapest, XIII. József Attila tér 4.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. november 5. szerda, 19:00

Azt est különleges vendége a cigányzene ikonja, Bangó Margit művésznő lesz, valamint fellép a Magna Cum Laudéból ismert Mező Misi és a Budapest Bár régi kedvenc énekese, Keleti András is.

2014. májusában a győri Öt Templom Fesztivál szervezőinek felkérésére a Budapest Bár zenekar egy teljes estés klezmer produkciót mutatott be a Győri Zsinagóga csodálatos épületében, majd szeptemberben a Dohány utcai Zsinagógában egy nagykoncerten is hallhatta a budapesti közönség a műsort. Ezen a koncerten lépett színpadra Bangó Margit először a Budapest Bárral, akik régi nagy tisztelői a művésznőnek.

A zenekarvezető Farkas Róbert számára nem volt újdonság a műfaj, hiszen régebben rendszeresen vendégszerepelt a Pannónia Klezmer Band-ben. A program érdekessége, hogy a hallgatók felfedezhetik – a klezmer zene lüktetése, zeneisége és lelkülete egyáltalán nem áll távol egy cigányzenekartól. Nagy élvezettel készültek a muzsikusok erre az estre, hiszen nagyszerűek és a közönség számára is élvezhetőek a dallamok. A műsorba régi, ismert és kevéssé ismert klezmer darabokat válogattak, fantasztikus szólókkal fűzerezve.

A klezmer darabok mellett zsidó zeneszerzők dalai is elhangzanak az est folyamán. Közismert tény, hogy a cigányzenekarok által előadott és közkedvelt magyar nóták szerzői többségében zsidó származású zeneszerzők voltak. A Budapest Bár széles repertoárjának sok-sok dalát is zsidó

Az Öt Templom Fesztivál szervezői (Borsa Kata és Pál Kálmán) a következőket írták a produkcióról: “Fesztiválszervezőként számunkra mindig az a legnagyobb öröm és egyben visszaigazolása annak, hogy jó úton járunk, ha egy-egy programunkon olyan különös, megismételhetetlen varázslat születik, amit a jelenlévő közönség még sokáig őriz szívében fantasztikus emlékeként a megismételhetetlen pillanatnak. Olyan varázslat, mint ami a Budapest Bár nálunk debütáló klezmer műsora alatt életre szóló élménnyel töltötte fel a szíveket, csak nagyon kivételes alkalmakkor lehetséges. Kell hozzá öt fantasztikus tehetségű, szorgalmú és tudású zenész, akik saját kezük alá szelídítették a klezmer rakoncátlan dallamait, és virtuóz játékukkal örömteli táncra hívták a lelkeket azon a májusi estén. Kivételes és felejthetetlen élmény volt.

Szívből kívánjuk, hogy máshol, koncerttermekben, zsinagógákban szerte a világon hasonló csoda lebegjen a nézőtéri sorok közé, és töltse meg a szíveket klezmerrel a Budapest Bár, akik a zenélés mellett ilyenkor különös küldetésben járnak, hiszen a klezmer és a zsidó kultúra megismertetésével kultúrák és vallások közé vernek hidat, és segítik át koncertjeik alatt ezen a hídon a bizonytalanokat, idegenkedőket.

Köszönet a fantasztikus koncertért, a felejthetetlen zenei élményért és köszönet ezért a küldetésért, ami 2014-ben, a Holokauszt emlékévben különösen időszerű!”

Az esten fellépnek a Budapest Bár zenészei: Farkas Róbert – hegedű, Farkas Mihály – cimbalom, Farkas Richárd – nagybőgő, Ökrös Károly – harmonika, Kisvári Ferenc – dob, ütőhangszerek.

Ének: Bangó Margit, Keleti András, Mező Misi

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

Kövess minket!


További ajánlataink


Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!