Program


Bogányi Gergely, Onczay Csaba és Szabadi Vilmos ünnepi koncertje

Bogányi Gergely, Onczay Csaba és Szabadi Vilmos ünnepi koncertje

Vendégünk a Bogányi zongora

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. december 5. szombat, 19:00

Onczay Csaba: Liszt Ferenc és Kossuth díjas gordonkaművész
Onczay Csabát nagysikerű hangversenyei – három kontinens hangversenytermeiben – korosztályának egyik vezető csellistájává tették. 1993-ban hazai és nemzetközi előadóművészi sikereinek elismeréseként Kossuth-díjjal tüntették ki. Szólistaként mind a mai napig fellép Európa, Amerika és a Távol-Kelet jelentősebb hangversenytermeiben, korábban nagy sikert aratott többek között a Bécsi Szimfonikusokkal, a lipcsei Gewandhaus Zenekarral, a RAI Zenekarral és több amerikai együttessel is.
Számos nemzetközi versenyen elért díjai közül a két legfontosabb a budapesti Nemzetközi Pablo Casals Gordonkaversenyen (1973), és a riói Villa Lobos-versenyen (1976) elért két első helyezése. Kodály Szólószonátájának kimagasló interpretálásáért 1976-ban Liszt-díjjal tüntették ki. Művészi és előadói munkásságát 1986-ban az Érdemes Művész, 2004-ben a Bartók-Pásztory díjjal jutalmazták, többször is megkapta az Artisjus előadóművészi díját.

Szabadi Vilmos: Liszt Ferenc díjas hegedűművész
Világkarrierje 1988-ban indult: a Royal Festival Hall Bartók Béla tiszteletére rendezett gálakoncertjén Bartók 2. hegedűversenyét játszotta Solti Györggyel, ezt a BBC és a Decca rögzítette, majd a Philips világszerte megjelentette.
1990-ben a londoni Royal Philharmonics Orchestra-, 1992-ben a BBC Philharmonic-, majd az Ír Koncert Zenekarral lép fel. Október 22-én egyetlen magyar állampolgárként játszott – Msztiszláv Rosztropovics, Plácido Domingo, Kiri Te Kanawa ésJeffray Tate társaságában – Solti György 80. születésnapi koncertjén a Buckingham-palotában, a teljes brit uralkodóház jelenlétében.
1995-ben a spanyol uralkodóház Stradivari hegedűjén játszott. Ugyanabban az évben mint művészeti vezető, megalapította a nyaranta megrendezett Kastély Kamara Koncertek hangversenysorozatot. 1996-ban a HUNGAROTON Classic – egyetlen magyar hegedűművészként – exkluzív szerződést kötött vele. Napjainkig 58 CD/LP/CDV jelent meg a nevével fémjelezve.
1999-ben megalakította a Wiener Belvedere Trio kamaraegyüttesét. Az elmúlt évek folyamán számtalan mesterkurzust adott világszerte, Európában, a Távol-Keleten, valamint az Egyesült Államokban.
Kétszeres MIDEM, Príma, HUNGAROTON és Liszt-díjas előadóművész és tanár. Hangszere egy cremonai mesterhegedű – Laurentius Storionitól, 1778-ból, a Magyar Állam kollekciójából való.
1992 – Liszt Ferenc-díj
1999 és 2002 – Két  Midem nagydíj (a franciaországi Cannes-ból, (A Dohnányi Ernő hegedűversenyeit és Bartók  Béla fiatalkori szonátáit tartalmazó CD-vel, a Szóló/Versenymű kategóriában.)
1999 – Hungaroton díj
Bogányi Gergely: Liszt Ferenc és Kossuth díjas zongoraművész

Mára a világ hangversenytermeinek egyik legkedveltebb művésze. Sikerrel koncertezett a Carnegie Hall-ban is. repertoárján több, mint harminc zongoraverseny és a zongorairodalom jelentős része szerepel, beleértve Chopin összes szólózongorára írt kompozícióját is. Bogányi Gergely rendkívül fiatalon, 22 éves korában, 1996-ban elnyerte szülővárosa legnagyobb kitüntetését, a „Vác város díszpolgára” címet, majd 2000-ben a Magyar Köztársaság Liszt díját. 2002-ben itthon és Finnországban egy grandiózus hangversenysorozat keretében liszt 12 transzcendens etűdjét és Chopin összes szólózongorára írt művét adta elő.
Diszkográfiája eddig is rendkívül gazdagnak számít Mozart-versenyművekkel, Chopin és Liszt zongoraműveivel, Chopin és Rahmanyinov cselló-zongora szonátáival és Liszt teljes hegedű-zongora termésével. A most megjelenő, 13 lemezből álló kiadvány – Chopin összes zongoraműve– az eddigi életmű csúcspontját jelenti.
Évről évre ellátogat Erdélybe is, ahol Marosvásárhelyen és egyéb más városokban is játszik. 2002-ben a „Fehér Rózsa-lovagrend érdemkeresztje” kitüntetést adományozta neki a finn köztársasági elnök, 2003-ban Pest Megye Közgyűlése egyhangúlag neki ítélte a „Pest Megye Kultúrájáért” kitüntetést.
Bogányi Gergelyt 2004. március 1-jén Kossuth-díjjal tüntették ki. 2007. augusztus 20-án Zebegény díszpolgárává avatták. 2010 őszén, a Főváros napján, Tarlós István főpolgármestertől a Pro Urbe Budapest díjat vehette át.

 

Program:

Robert Schumann: Adagio und Allegro Op.70 közreműködik: Bogányi Gergely, Onczay Csaba

Liszt Ferenc: 2 Legenda –    Assisi Szent Ferenc prédikál a madaraknak, Paolai Szent Ferenc a hullámokon  közreműködik: Bogányi Gergely

Bartók Béla-Karl Kraeuter: Magyar Népdalok (részletek) duó hegedűre és csellóra közreműködik: Szabadi Vilmos és Onczay Csaba

Hubay Jenő: Mazurka Op 45 / Ötödik csárdajelenet közreműködik: Szabadi Vilmos

szünet

Robert Schumann: d-moll Zongora Trió Op. 63 közreműködik: Bogányi Gergely, Onczay Csaba, Szabadi Vilmos

 

 

 

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!