Program


Anima Musicae Kamarazenekar | Baráti Kristóf | Ars Sacra Fesztivál
2

Anima Musicae Kamarazenekar | Baráti Kristóf | Ars Sacra Fesztivál

Baráti Kristóf hegedűművész az Ars Sacra Fesztivál kiemelt szereplője, aki fiatal kora ellenére számos kitüntetésben részesült (Junior Prima-díj , Liszt Ferenc-díj , Kossuth-díj, Bartók–Pásztory-díj)

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. szeptember 22. hétfő, 19:00

Első nagy sikerét tizenöt esztendős korában, 1995-ben aratta a Rodolfo Lipizer Nemzetközi Hegedűversenyen Goriziában, ahol első díjjal jutalmazták bravúros játékát. Legutóbb (2010-ben) pedig a legrangosabb ilyen megmérettetésen, a Moszkvai Nemzetközi Paganini-hegedűversenyen lett I. helyezett. Gyönyörű, minden érzelmi rezdülést közvetíteni képes „éneklő” hangot varázsol elő 1703-as készítésű Stradivari hegedűjéből (a hangszer neve: Lady Harmsworth). Ugyanakkor nem létezik számára technikai akadály. A legvirtuózabb hegedűversenyek legnehezebben előadható részleteit is százszázalékos pontossággal, imponáló biztonsággal, tökéletesen, tisztán szólaltatja meg.

Baráti Kristóf több lemezt is jelentetett meg:

J. S. Bach, majd Eugène Ysaÿe összes szólószonátája;

kamarafelvételek: Beethoven és Brahms összes hegedű-zongora-szonátája Würtz Klárával; 

zenekariak: Paganini két hegedűversenye az NDR zenekarával, Eiji Oue vezényletével
Anima Musicae Kamarazenekar >

A Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekar G. Horváth László művészeti vezetésével 2010 óta működik és három éve lelkes fellépője az Ars Sacra Fesztiválnak. Ideájuk egy olyan zenei műhely létrehozása, melyben alapvető követelmény az európai szintű hangzás, a magyar zenei kultúra nemes tradícióinak folytatása, a nagy elődök értékteremtő példájának tisztelete, ugyanakkor a folyamatos megújulási szándék.

 

Erre a koncertre olasz barokk művekből válogattak.

A koncert az Ars Sacra Fesztivál keretében valósul meg.

Műsorvezető: Bolla Mihály

Ajánlatunk


Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben újra "egymásra találtak" és elhatározták, hogy közös munkába kezdenek, melynek első nyilvános előadása Debrecenben volt a Református Nagytemplomban.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!