Program


A frivol- „A szerelem arcai” / BTF

A frivol- „A szerelem arcai” / BTF

A szerelem arcait bemutató sorozat harmadik estjén a Budafoki Dohnányi Zenekar két olyan alkotást tűz műsorra, amely bizonyára igazi csemegének számít a hangverseny-látogató számára. Carl Orff neve rendre a Carmina Burana szerzőjeként jelenik meg koncertplakátokon, pedig Trionfi című triptichonjának másik két mű is része.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. április 12. vasárnap, 19:30

Ezek egyike az 1943-ban befejezett, főleg Catullus szerelmes verseire írt kantáta. Érdekessége, hogy a kórust és az énekes szólistákat négy zongorából, valamint kizárólag ütőhangszeresekből álló együttes kíséri. Az is érdekes - sőt valójában érthetetlen -, hogy a Catulli Carmina semmivel sem rosszabb zene, mint a Carmina Burana, mégis ritkán szólal meg hangversenyteremben. Petrovics Emil 1962-ben keletkezett, majd kilenc évvel később átdolgozott egyfelvonásos operája Arisztophanész vígjátékából íródott - eredetileg musicalnek.

Az esten elhangzó mindkét mű élvezetes hallgatnivaló, ezúttal azonban Hollerung Gábor és együttese, valamint a közreműködő kiváló énekkarok egy szintén nagyhírű társulattal szövetkeznek, hogy felejthetetlen élményben részesítsék azokat, akik készek részt venni ebben a kalandban. A művek ugyanis izgalmas látványvilággal párosulnak - és itt nem a színpadon helyet foglaló, impozáns méretű, több száz fős kórusra és zenekarra gondolunk. A Kossuth-díjas Juronics Tamás és a Szegedi Kortárs Balett néhány éve nagy sikerrel adta elő a Dohnányi Zenekarral a Carmina Buranát - ezúttal is grandiózus, mozgalmas, látványos koreográfiára számíthatunk.

Műsor:

Orff: Catulli Carmina

Petrovics: Lysistrate

Közreműködik: Szegedi Kortárs Balett, Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Tőri Csaba), Nyíregyházi Cantemus Vegyes Kar (karigazgató: Szabó Soma), Talamba Ütőegyüttes

Rendező-koreográfus: Juronics Tamás

Vezényel: Hollerung Gábor

Jegyárak: 2500 Ft, 3500 Ft, 4500 Ft, 5500 Ft, 6500 Ft, 8000 Ft

A Budafoki Dohnányi Zenekarral közös program.

Ajánlatunk


zenés játék két részben

Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família minden tagjának.

Kövess minket!


További ajánlataink


Killer Queen

Erkel Színház

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show, a számtalanszor díjazott és méltatott világhírű Killer Queen együttes érkezik egy felejthetetlen koncertre!

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!