Program


XA Bajadér

XA Bajadér

Kálmán Imre reneszánszát éli! Hogy miért oly népszerű a XXI. században? Mert mindmáig érvényes és izgalmas témákkal foglalkozik, zenéjében pedig ma is divatos módon ötvözi a legkülönbözőbb elemeket. A Bajadérban például az egzotikus, indiai dallamokat az amerikai jazzel, a "majdnem" operát a könnyűzenével!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. május 7. csütörtök, 19:00

A Kelet, s azon belül India amúgy is elvarázsol, s kalandra csábít valamennyiünket! A Bajadérban a sikeres párizsi színésznő vív szerelmi csatát egy indiai trónörökössel. Kölcsönösen bűvölik egymást, akárcsak a nézőket a mágikus zene, a látvány, a humor, a táncok, s szertartások.

Az újraéledő darab már hatalmas sikert aratott Szentpétervárott! A rendező, KEROŸ és a dramaturg, Kállai István ugyanis az örökösöktől jogot kapott a teljes átdolgozásra, melynek során a táncos-komikus-szubrett vonal megerősödött, Odette és Radjami szerelme pedig valóságos, a XXI. században is átélhető konfliktusokon keresztül bontakozik ki.

Az előadás különleges ünnepe a magyar operett-játszásnak! A közönség kedvencei, a zenés színpad valódi sztárjai lépnek fel benne!

Odette Darimonde szerepében a világ nagy operaszínpadait, például a New York-i Metropolitant és a Milánói Scalát is megjárt Miklósa Erika, az opera világából ugyancsak ismert Fischl Mónika, s a tehetséges, fiatal primadonna, Lukács Anita látható. Radjami hercegként Dolhai Attila, Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb musicalszínésze, illetve a Magyar Állami Operaházban és a Budapesti Operettszínházban egyaránt nagy sikerrel szereplő tenorista, Vadász Dániel, valamint a már ugyancsak több műfajban bizonyított  Homonnay Zsolt lép színpadra.

A szubrett-táncos-komikusi négyesfogatban az új generáció már sikeres fiataljai és egy legendás, régi nagy páros látható a kettős szereposztásban: Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Oszvald Marika, Csere László/Bódi Barbara, Szabó Dávid, Kékkovács Mara, Peller Károly.

Élő legenda, csillogó motor, varázsos zongora-dráma és nevetés. Minden együtt azért, hogy ez a színjáték itt és most magával ragadja nézőit…


Közreműködik:
Kovács Szilárd - Szólótáncos
Lendvai Zsolt - Szólótáncos
A Színház Énekkara
A Színház Balettkara

Komlós Péter - Zenei konzultáns
Szabó Erika - Koreográfus-asszisztens

Julius Brammer, Alfred Grünwald - Szövegíró

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!