Program


2CELLOS
2

2CELLOS

A világhírű 2CELLOS idén ősszel visszatér Magyarországra, hogy első önálló koncertjén kápráztassa el a magyar közönséget! A két kiváló, fiatal zenész a csellót új szintre emelve fergeteges sikereket ér el világszerte.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. október 10. szombat, 20:00

Játékstílusuk elmossa a klasszikus zenétől a filmzenén át, a pop és rock különféle zenei irányzatai között húzódó határvonalakat: Bach és Vivaldi műveinek bemutatása éppen annyira lenyűgöző tőlük, mint egy-egy AC/DC számé. 2015. október 10-én a Papp László Budapest Sportarénában, csupán egyetlen alkalommal láthatjuk a fantasztikus produkciót.

Luka Sulic és Stjepan Hauser, a két horváth csellista 2011-ben vált ismertté, amikor Michael Jackson „Smooth Criminal” című számának feldolgozásával berobbant a köztudatba. A futótűzként terjedő Youtube-videó eredménye egy lemezszerződés lett, valamint Sir Elton John meghívta őket világkörüli turnéjára.

A hatalmas rajongótábort vonzó, mindig újabb videóval elkápráztató online jelenlét mellett a két zenész figyelme középpontjában mindig is az élő muzsikálás állt. Számos teltházas saját turné (USA, Japán, Európa) mellett, a duó több tévéműsorban, valamint a népszerű GLEE tévésorozatban is szerepelt. A Michael Jackson-emlékepizódban Naya Rivera-val adták elő a „Smooth Criminal” című számot, ami olyan sikeres lett, hogy a „Billboard Hot 100 Digital Songs” lista 10. helyén nyitott.

A hatalmas sikert követően stadionokban és olyan kiemelkedő eseményeken és helyszíneken lépetek fel, mint például a Madison Square Garden, a Paris Olympia, II. Erzsébet koronázásának gyémántévfordulója vagy az Emmy-díjátadó Los Angelesben. Közreműködtek olyan zenészekkel, zenekarokkal, mint például Andrea Bocelli, George Michael, a Red Hot Chili Peppers, a Queens of the Stone Age, valamint együtt dolgoztak a díjnyertes T-Bone Burnett és Humberto Gatica producerekkel, és James Newton Howard legendás filmzeneszerzővel is.

Sulic és Hauser gyermekkoruk óra csellóznak. Sulic a neves londoni Royal Academy of Music, Hauser pedig a manchesteri Royal Northern College of Music zeneakadémián végzett. Sulic számos kiemelt nemzetközi nagyversenyen ért el élvonalbeli helyezést, többek között Varsóban a VII. Lutoslawski Nemzetközi Csellóverseny első helyét és különdíját (2009), a European Broadcasting Union „Új tehetség” versenyének első helyét (2006) és a Royal Academy of Music támogatói díját a Wigmore Hallban (2011).

Hauser több elismert komolyzenei előadó, mint például Mstislav Rostropovich, Bernard Greenhouse, Mennahem Pressler és Ivry Gitlis társaként is zenélt. Országos és nemzetközi zenei versenyeken 21 első helyezést ért el, kétszer játszott Charles hercegnek a Buckingham és a St. James Palotában.

Mindketten felléptek a Wigmore Hall, Royal Albert Hall, Southbank Center, Amsterdam Concertgebouw, a bécsi Musikverein and Konzerthaus és egyéb vezető komolyzenei koncerthelyszíneken.

A 2Cellos második, „IN2ITION” című albuma 2013 januárjában jelent meg. Az album producere a legendás Bob Ezrin volt (Pink Floyd, Alice Cooper, Kiss, Deep Purple), a lemezen vendégként szerepel többek között Elton John (ének), Steve Vai (gitár), Lang Lang (zongora), Naya Rivera (ének) és Zucherro (ének) is.

A legújabb „Celloverse” című lemezük ez év elején látott napvilágot, melyen többek között feldolgozták Sting, Avicii, Michael Jackson, a Mumford&Sons, a Muse, a Radiohead, az AC/DC vagy Paul McCartney and Wings egy-egy slágerét is.

A népszerű formáció világkörüli turnéja keretében 2015. október 10-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. Akik ismerik a 2Cellos videók magával ragadó hangulatát, minden bizonnyal egy felejthetetlen élő koncertre, igazi show műsorra számíthatnak.

Ajánlatunk


komédia, szerencsejáték egy részben

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!